Dakrenovatie + nieuw dakkapel te Oudkarspel

In het voorjaar van 2016 hebben wij bij een karakteristieke woning in oudkarspel het dak gerenoveerd en een nieuw dakkapel aan de voorzijde geplaatst. Bij deze woning hebben wij alle oude pannen met de daarbij behorende panlatten en tengels verwijderd. Daarna is het dak bekleed met zogenoemde renovatie platen wat zorgt voor een beter isolatie waarde van het dak. Daarbij is er aan de voorkant van de woning een nieuw karakteristiek dakkapel gemaakt om zo de bad en slaapkamer aan de binnen zijde flink wat te vergroten. Mooi detail bij deze opdracht was dat het werk zo uitgevoerd moest worden dat alles bij de sfeer van de woning zou passen. Dit betekende aan de binnenzijde de balken van het nieuwe dakkapel in het zicht moesten blijven en de buitenkant moest worden bekleed met het nodig sier en lof werk.


Het maken van het zogenoemde knieschot ter ondersteuning van het dakkapel kozijn.

Het maken van het geraamte voor het dakkapel incl. het plaatsen van het nieuwe dakkapel kozijn.

Het aanbrengen van de nieuwe tengels met panlatten en de daarbij behorende nieuwe kilgoten en dergelijke.

De nieuwe dakpannen zijn gelegd en bij het dakkapel is de buitenbekleding aangebracht zoals de weerveer en waterborden even als de het lof en sierwerk.

Hierna is begonnen met de nieuwe indeling van de bad en slaapkamer waarna het project na volle tevredenheid van de klant is opgeleverd.