Dakopbouw te Broek op Langedijk

Bij deze woning zijn wij gevraagd om de huidige kap naar achter te verlengen over de aanbouw. Hierbij was het de bedoeling om wel het huidige aanblik van de kap te behouden. Voordeel van deze verbouwing was dat er op de eerste verdieping over de gehele breedte van de woning 3,5 meter meer leefruimte ontstond. Waardoor de slaapkamer op de verdieping vele malen groter zijn geworden. De top gevels zijn bekleed met antraciet kleurig Keralit om zo een iets onderhoud vriendelijkere woning te krijgen. Voor dit project hebben wij alles gereld incl. alle benodigde tekeningen, vergunningen. Door met ons vaste team van onderaannemers te werken zoals de elektricien en loodgieter hebben we het weer tot een mooi eind resultaat gebracht met een zeer tevreden klant.

Bij deze verbouwing viel alles onder onze begeleiding t/m de schilder. Alles werd dus klaar en bewoonbaar opgeleverd.


Op deze twee foto’s is goed te zien over welk gedeelte de kap zal worden verlengt.

We hebben er voor gekozen om de twee verschillende kappen in tweeën te verlengen om zo niet in een keer het gehele dak te hoeven slopen. Dit omdat het dan een hele opgave zou zijn om het binnen droog te houden wanneer het zou gaan regen.

Wanneer het zadeldak bestand was tegen weersinvloeden zijn we begonnen met de zogenoemde gebroken kap te verlengen.

Bij het verplaatsen van de gebroken kap ontstaat er een gedeelte platdak. Dit zal worden bekleed met bitumeuze dakbedekking.

Nadat de daken waren verplaatst / verlengt kon er begonnen worden met de gevelindeling, het plaatsen van twee dakramen , aanbrengen van het Keralit en het leggen van de pannen. Dit alles maakte dat het wind en water dicht was.

Nu we geen last meer hadden van de weersinvloeden zijn we begonnen met de binnen indeling van de nieuwe grote slaapkamers. In de slaapkamer die zich onder het zadeldak bevind is er voor gekozen om geen vliering te maken dit om zo een mooi ruimtelijk effec

Nadat alles opnieuw is bekleed met gips heeft de stucadoor alles netjes behang en saus klaar gemaakt. Mooi detail is, dat er voor is gekozen om aan de voorzijde van de woning het gedeelde waar de oude kap nog staat de balken in het zicht te laten .

Na een bouwtijd van 6 weken was er een mooi resultaat.